3 unieke kenmerken

Esthetische en akoestische afwerking 1

Esthetische en akoestische afwerking

Carmans BT ontwikkelde een unieke afwerking met schanskorven voor de wanden die uit de BLUEBLOCKS stapelblokken worden opgetrokken. De schanskorven worden aan de betonblokken bevestigd en kunnen nadien opgevuld worden met lavastenen of andere materialen. Hierdoor ontstaat niet alleen een esthetische afwerking van de wand, maar ook een akoestisch dempend effect waardoor BLUEBLOCKS ook als geluidsschermen ingezet kunnen worden. Deze afwerking is uniek in zijn soort en gepatenteerd!
Prijs-technisch zijn onze stapelblokken een uitstekend alternatief op de bekende steenkorven als scheidingswand. De beperkte dikte van de schanskorf vraagt minder stenen als opvulling terwijl de stevigheid en stabiliteit van de wand gegarandeerd wordt door de soliditeit van de betonblokken.

Ronde noppen 2

Ronde noppen

In plaats van de traditionele afgevlakte vierkante noppen die je op stapelblokken ziet, kozen we bij Carmans BT voor ronde noppen. Zo is de gelijkenis met een legoblokje nog sneller gemaakt. Naast een snellere en efficiëntere plaatsing geven deze noppen onze BLUEBLOCKS ook een esthetischer uitzicht.

Blue Economy 3

Blue Economy

Economie en ecologie gaan bij ons hand in hand. We streven ernaar al onze processen maximaal met hernieuwbare energie aan te drijven en dragen bij tot het herstellen van duurzame evenwichten in de materialenkringloop. Een visie waar de BLUEBLOCKS een uitgesproken resultaat van zijn en waardoor ze waarschijnlijk de laagste CO² voetafdruk hebben van alle prefab betonblokken op de markt.